2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Blaivybė ir saikingas vartojimas- du skirtingi požiūriai

Įrašą rasite čia http://mobtechpd.eu/blaivybe-ir-saikingas-vartojimas-du-skirtingi-poziuriai/

3 komentarai:

  1. blaivininka suprantu kaip zmogu, kuris alkoholije izvelgia blogi, tai yra baime. Jis bijo daugiau uz ta kuris bijo maziau, tai yra saikingai gerianti. O tas kuris nebijo neima i galva gerdamas. Geria, gerai, negeria dar geriau, tokiems joks Law of Attraction desnis manau negalioja. Ne karta galvojau is kur pas mus mada koduotis nuo alkoholio? Kodel zmones j taip bijo alkoholio? O bijodami dar labiau geria. Tai uzburtas ratas. Zmogus tik paragaves ar pamates alkoholi gali pajusti vel ta pacia baime. Manau reikia su ja susidraugauti. Atsipalaiduoti. Priimti tai kas yra siam pasauli blogo ir nebijoti to blogio, neatsisakyti jo arba tiesiog negalvoti apie ji. Isivaizduokit jei tokia abstinencija butu gydomi bulimikai? Tai su tokiu gydimu jie mirtu badu. Bet valgyti juk reikia ir jie sita isgyvena, po kiek laiko susigyvena. Drausdami sau viena ar kita mes tik dar labiau bijome (tai ka draudziame). Tai gaunasi toks lyg uzburtas ratas. Gal as klaidingai manau, bet pati esu turejusi rimtu valgymo sutrikimu ir butent tai, kad nustojau BIJOTI maisto pasekmiu, leido man vel pasijusti, kad "as valdau situacija" (o ne baime).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tačiau valgis yra butinybė, o alkoholis...

    Esui girdėjęs anekdotą- "mokslininkai nustatė- žmogus gali išgyventi netgi nevartodamas alkoholio, jūs įsivaizduojate koks tai atradimas" :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o alkoholis .....ir nera butinybe. Todel nebutina net galvoti apie ji, prisiminti jo, bijoti jo, nebutina kalbeti apie ji. Aisku, geriau is vis jo nebutu. Bet yra kaip yra. Ar mes galim ka nors pakeisti? Kam eikvoti jegas tam, ko negali pakeisti. Uz tai gyvenime yra daug grazesniu dalyku kuriems galime atiduoti visas savo jegas :).

    AtsakytiPanaikinti