2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Ar išdrįstum gyventi taip kaip tau patinka?

Ar išdrįstum galvoti savo galva?
Ar išdrįstum daryti kitaip?
Nusispjauti į dogmas ir normas, visuomenės nuomonę?
Štai susitinka vienas "rimtas" žmogus kitą- neaišku ar rimtą :D Ir kaip jis nustatys to kito žmogaus rimtumą:

1. Apranga- pagal tai visuomet vertinama pirmą kartą.
2. Ar turi automobilį, ką vairuoji?
3. Kur, kokiuose namuose gyveni?
4. Esi vienišas ar gyveni poroje/ turi šeimą?
5. Ką baigęs esi?
Ir panašiai.

Taigi jei esi šių nuomonių spąstuose tu darysi viską atitiktum "aukščiausią standartą".
Nuo pat mokyklos tu busi mokomas tikėti tuo kas parašyta oficialiuose raštuose, vadovėliuose ir t.t. Bet štai atsipalaidavimo tave mokys televizija, kita medija, geltonoji spauda ir olialia pupytės.
Toliau išmoksi, kad tikras vyras tas kuris pakelia daug alučio, sugeba permiegot su keliom merginom tą patį vakarą ir sugeba atidaužyti konkurento kepenis.
Jei esi mergina sužinosi, jog norėdama būti tikra moterim turi rengtis taip, kaip prieš 20 metų dar nesirengdavo laisvo elgesio merginos, kad turi padengti save parfumerija it statybininkas sieną padengia glaistu, o dėl nulūžusio nago turėsi sukelti tikrą dramą.
Toliau norėdamas neatsilikti nuo visuomenės standartų tu turi įgyti aukštąjį išsilavinimą, svarbiausia čia specialybės paklausumas ir populiarumas, o tokie dalykai kaip tavo tikrieji norai- na kam jie- norai juk ateina ir praeina. Jei neturi pinigų mokslams- nebėda, paimk paskolą (juk taip svarbu investuoti į savo kaip bedarbio ateitį). Svarbu, kad tau aukštoji mokykla įkaltų į galvą tiesas,kurias kiti randa tiesiog internete :) Paskolą paimk didesnę, kad dar liktų ir einamai mašinai nusipirkti - svarbiausia kad važinėjant šia mašina iš jos girdėtųsi Lady Gagos- Bad Romance (ar ji kartais ne apie tavo ateitį dainuoja?), Pitbulio, Bieberio ir kitų muzikos fermos augintinių dainelės. Na dar tau reikėtų išmaniojo telefono- bet atsargiai jis gali pasidaryti protingesnis už tave :)
Toliau tau žūtbūt reikia susirasti kažką į poras- juk jau atėjo visuomenės manymu laikas, kada tau reikia rimtų santykių. Apie viengungystę net negalvok. Taigi pagal kompetetingos visuomenės standartus tu ieškai draugės su gera krūtine ir ne prastesniu užpakaliu, o jei esi mergina ieškai draugo su mašina tamsintais langais, geros odos batais ir kieta kalba.
Tai štai jūs suėjote į porą. Bet pajuntate jog vienas iš jūsų mažiau nori būti poroje. Jei vaikinas nebenori santykių- žūtbūt reikia vaikelio- tai jį sulaikys nuo tokių prastų minčių, jei mergina nebenori santykių- reikia ją paversti priklausoma nuo tavo išlaikymo (patupdyti į narvelį).
Toliau jums reikės būsto- einate ir banką ir pasiimate kitą paskolą. Taigi jūs baigiate aukštąją , turite sukūrę šeimą- dabar laikas susirasti darbą (nė nebandyk mąstyti, jog gali dirbti ir sau, kurti verslą- tu juk normalus žmogus- o normalūs daro kaip visi kiti žmogiškieji ištekliai- eina ir darbinasi).
Kagi- puiku jūs visiškai atitinkate visuomenės standartus:
-Turite išsilavinimą, kurio jūs nenorėjote,
-Turite mašiną, kurios norėjo neaišku kas,
-Esate rimtas žmogus- turite butą už paskolą, žmoną/vyrą, kurio negalite pakęsti, vaiką, kuris buvo jums tik įrankis, darbą kurio negalite apkęsti.
-Turite gražią skolą bankams ir stiprią motyvaciją atidirbinėti tą skolą iki gyvenimo galo.
-Taip pat turėsite irstančią šeimą ir neaiškią vaikų ateitį.
-Ar užteks senatvėje gaunamos pensijos, kad galėtumėte susimokėti už šildymą ir paskolos įmokas??? Galbūt pavydėsite gatvės benamiui, jis bent jau neturėjo iliuzijų ir iškart suprato jog yra neturtingas ir vienišas ir pagaliau susigyveno su pačiu savimi- jis bent turėjo laiko atrasti savo gyvenimo paskirtį, kai jūs sukotės kažkieno lūkesčių rate.

Taigi pabudome ir kelkimės, pabusti niekada nevėlu ir pradėkime:
-Jūsų tikrieji norai PRIVALO būti ĮGYVENDINTI, todėl, kad eidamas savuoju keliu padedi ne tik sau bet ir prabudini dar daugybę žmonių.
-Daugumos nuomonė- yra keiksmažodis.
-Jūs esate aukštesnioji dvasinė būtybė- taigi laikas ir elgtis adekvačiai.
-Laikas KURTI savo gyvenimą- tokį kokio JŪS norite ir kaip JŪS įsivaizduojate.



2 komentarai:

  1. Labas, Vytautai, vis neradau laiko komentarui parašyti :) ..

    Tekstai tavo vis geresni, ir kas įdomu - labai sinchroniškai galvojame :) .. Čia tu taip puikiai aprašei nubrėžtą visuomenėje "idealų" gyvenimo kelią.. tiesiog į dešimtuką.

    Ir nereikia toli žvalgytis - turiu ir aš ant tų kabliukų užkibusių pažįstamų, kurie lakstė euforijoje pasiėmę didžiules paskolas ir švaistė pinigėlius į kairę ir į dešinę, o kai jie baigėsi, tai , tai susidūrė su nepavydėtina realybe. Agituojančių imti paskolas - pilna, o va kai reikia jas atiduoti - pats kaltas..

    Pas save rašiau apie pinigų dominantę šiuolaikiniame pasaulyje - tai tikrai spąstai, į kuriuos nepakliūti nėra lengva.

    Ir gelbsti nuo jų dvasingumas, kaip tai daug kam bepasirodytų keista :). Kai suvoki, kas tu esi, ką veiki šiame pasaulyje, kokie tavo ir visų mūsų tikslai - viskas labai greitai atsistoja į savo vietas. Kai dvasingumas dominuoja, tuomet materija jam tiesiog paklūsta - sunku tuo patikėti, bet kai pradedi taip gyventi, labai greitai tuo įsitikini - juk tau nereikia to aiškinti, tiesa ;) .. Tu tai jau žinai :) .

    Dėkui, kad daliniesi savo įžvalgomis, puikūs straipsniai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas Vilte :)

    Šis gyvenimo būdas taip smarkiai įsirėžęs visuomenėje,kad bijoma net kartais gyvent kitaip "o ką gi žmonės pasakys, jei nesivaikysiu tų blizgučių".

    Netgi nekalbant apie dvasines vertybes, šitame "gyvenimo būde" nėra jokios racionaliosios logikos, jokio suvokimo, kas tie pinigai iš tikro yra ir aklas tikėjimas jog dauguma daro vadinasi žino.

    Pritariu visiškai, suvokimas kas esame iš tikro, atveda į tvirtas vėžes, kuriose būdamas žmogus nebemąsto apie lindimą į tokią gyvenimo kilpą, dėl to, kad visi taip daro arba dėl to jok tai atrodo saldu.

    Taip tikrai įdomu apie dominantę- perskaičius tavo straipsnį irgi susimąsčiau jog visada yra viena dominuojanti mintis, bet kokia ji jau priklauso nuo mūsų pasirinkimo.
    Aišku, kad dvasingumas valdomateriją, juk kūną valdo protas, mintys, o mintis įtakoja dar subtilesni dalykai. Materija tėra grubus lengvai suvokiamas dalykas ir ji visada paklūsta subtilesniems dalykams.

    Malonu, kad patiko ir ačiū kad apsilankei Vilte :)

    AtsakytiPanaikinti