2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Sąminingas gyvenimo būdas

Žvilgtelikime, kur būname įtraukti jei nebandome patys valdyti savo gyvenimo:
Darbo dienomis: grįžtame iš darbo: televizorius, alus , traškučiai ar kitas skonio receptorius dirginantis maistas, visų iš eilės žinių ir laidų žiūrėjimas ir pabaigai aštraus siužeto filmas, miegoti nueiname tik tada, kai jau nebegalime be miego.
Savaitgalis: susitikimai su draugais ar giminėmis, pokalbiai apie "kaip viskas Lietuvoje blogai ir t.t." paaštrinama degtine, alumi, vynu sidru ir t.t.

Dar vienas pastebėjimas- priklausomybės gimdo kitas priklausomybes:
Ar pastebėjote, kad yra labai daug nerūkančių žmonių, kurie kai tik išgeria iškart užsinori cigaretės, dar įdomiau išgėrės- būtinai užsinori nesveiko, bet skonio receptorius dirginančio maisto- neveltui prie alaus įprasta valgyti keptą duoną, sūrį, traškučius, džiovintą žuvį, sūdytus žirnius ir t.t. O jei vakarėlis namuose, nedidelėje kompanijoje, tai pabaigai būtinai reikia dar kažko aštresnio- filmo kur nerekia daug galvoti- aiškus ir aštrus siužetas, kompiuterinio žaidimo su daug kraujo ir t.t.

O dabar minutėlei perkelkime dėmesį į kita gyvenimo būdo pavyzdį: jokio alkoholio, jokių cigarečių, vien lengvas, kuo žalesnis maistas, daug gryno vandens, jokios televizijos, radijo, spaudos (Tik būtiniausios žinios ir dominanti informacija iš interneto), jokių kompiuterinių žaidimų (gyvenimas yra įdomiausias žaidimas- tai kam gi vargti tuose mažuose žaidimėliuose).
Kai kuriems tai atrodo pilkas, niūrus ir beprasmis gyvenimas. Tai kagi veikti, jei  nėra visų anksčiau išvardytų dalykų? Ką gi veikti: reguliarus miegojimas ir valgymas, meditacija (nebūtinai tokia "kaip turi būti", bet tai gali būti ir medžio stebėjimas per langą ir panašiai) lengvi pratimai ryte, knygos, internetas, gilinimąsis ir visko iš naujo suvokimas, labai lengva savijauta ir daugelio ligų nebuvimas dėl tinkamų įpročių, lengva atpalaiduojanti muzika, daug laiko gamtoje,gilinimąsis į kūrinius, kuriems suprasti reikia daug kūrybos (literatūra, teatras ir pan.), dėl neapsunkinančio gyvenimo būdo žmogus pradeda vis subtiliau viską suvokti, kartais jam atrodo, jog jį nuolat lydi šeštasis pojūtis, labai dažnai sapnuoja aiškius ir labai tikroviškus sapnus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą