2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Dorovė

Mąstant kaip visi dorovė reiškia ne ką daugiau kaip:
-Kaltės jausmas;
-Ėjimas į bažnyčią kiekvieną savaitgalį;
-Dorovė tai sunki ir varginanti pareiga;
-Privalu, reikia elgtis gerai;
-Jei nebūsi doras susilauksi bausmių ir kančios "iš viršaus";
-Taip moko mokykla, bažnyčia ir t.t. ir privalau taip elgtis nesusimąstydamas (šita mintis turi labai pavojingą jėgą savyje- nes moko, kad visur yra prižiūrėtojas, vadinasi iš tikro tu neturi dorovės tave tik prižiūri ir kai nebus šalia prižiūrėtojo tu būtinai pasielgsi kaip lengviau).
Žiūrint plačiau ir giliau:
-Dorovė tai bendrumo jausmas, jausmas kad viskas yra viena;
-Dorovė tai laisvė- jei elgiuosi pagal universaliuosius dėsnius vadinasi nesu įtrauktas į apgaulingus žaidimus ir t.t.
-Prie doro žmogaus neprilimpa jokie energetiniai vampyrai ar manipuliatoriai,dėl to, kad jis į šių pasiūlymus turi visad neigiamą atsakymą.

Mitai apie dorovę:

Šiais laikais doram žmogui išlikti yra labai sunku. Tai yra didžiulis melas, kadangi ypač krizių ir revoliucijų laikais stipriausi išlieka būtent dorovingi žmonės, nes kiti neretai prasigeria, žudosi, paskęsta televizoriaus ekrane ir t.t.

Būdamas doras neišgyvensi, tau neužteks materialinių išteklių. Ką gi tai tikrai mitas, kadangi labai dažnai matyti pavyzdžių kuomet žmogus dirbdamas iš idėjos ir negalvodamas apie pinigus turi jų tikrai daug. Būdamas doras iš gyvenimo tikrai gauni daugiau negu įprasta norma.

Būdamas doras tapsi tikras davatka. Ką gi kaip dažnai matome bobučių nuolat vaikštančių į bažnyčią ir užsiimančių apkalbomis. Dorovė iš principo neturi nieko bendro su davatkiškumu. Dorovė nėra religinių dogmų laikymasis. Beveik visada jei žmogus yra ateistas jis bus labai išprusęs, ir dorovingas. Būtent daugumai ateistų nesvetimos humanizmo idėjos, blaivybė ir t.t.
Mūsų taip nemėgstamame seime yra toks žmogus, kuris yra ateistas, visiškai negeriantis , nerūkantis ir kitaip savęs nežalojantis. Seime jis jau yra labai ilgai, kelis kartus buvo ir pirmininku tačiau niekada nekeitė pažiūrų, niekada nėra įsivėlęs į jokį skandalą ir ko gero yra seimo moralinis autoritetas- štai ir pavyzdys.

Kai kurie dalykai tokie kaip dorovė, blaivybė ir t.t. pašalina daugelį kančių iš žmogaus gyvenimo, tačiau keisdamiesi turėtumėme daugiau orientuotis ne tik į tai kokių blogų dalykų sumažins vienas ar kitas pasikeitimas, bet ir į tai ką tas pasikeitimas iš tikro duos. O dorovė duoda labai daug- visišką laisvę- kadangi sprendimus darome atsižvelgdami į savo sąžinę, o ne tai ką kiti mano. Dorovė duoda didelę jėgą ir autoritetą,kadangi dorovingas žmogus tampa gerbiamas ir mylimas.

Pabaigai siūlau pasižiūrėti lietuvių sukurtą filmą "Žiurkių karalius", kuriame pasakojama kaip sunaikinama dorovė ir kaip nepapulti į šiuos spąstus:

1 Dalis:



2 Dalis:



3 Dalis:

4 komentarai:

  1. Labas, Vytautai,

    Dėkui už puikų straipsnį ir tokį aktualų filmą. Pagaliau atradau laiko jį pažiūrėti. Anglų ir rusų kalbomis jau yra daugybė tokių filmų (apie šiandieninę situaciją pasaulyje), todėl buvo įdomu pažiūrėti filmą, skirtą būtent Lietuvos problemoms. Filmo kūrėjams pagarba!

    Svarbu suprasti, kad tai ne tik Lietuvos, bet pasaulinės finansinės sistemos-tironijos krizė. Nors tai sukelia daug chaoso, bet aš manau, kad turime džiaugtis: PAGALIAU ji baigiasi - tiesiog priėjo savo logišką pabaigą! Pasaulis bunda.. niekas net negalėjo įsivaizduoti, kad net patyrę tokį spaudimą, dauguma žmonių išliko ŽMONĖMIS.

    Manau, internetas tame suvaidino lemiamą vaidmenį, o juk pradžioje jis buvo sumanytas kaip kontrolės priemonė.. Ne visagaliai "galingieji": yra ir Aukštesni dėsniai, kurių jie net nežino, ir kurie anksčiau ar vėliau išlygina bet kokius nukrypimus nuo TIESOS.

    Liūdniausia, kai geri, dori žmonės pasijunta ne tik bejėgiai, bet ir kalti, nes visapusiškai pažeminti jie dar ir kaltinami visa šita "demonokratija". Dar liūdniau, kai juodina Lietuvą ir lietuvius.. o juk valdžia ir valstybė - ne vienas ir tas pats.

    Daug kas sako: kam man šita tiesa, geriau nieko nežinoti.. Taip smarkiai užkrėsti tuo "žiurkių" virusu (buvo geras vaizdelis su televizoriumi ir žmonėmis su klozetais vietoje galvų)..

    Kai nustojau žiūrėti televizorių ir skaityti "žinias", ir ėmiau ieškotis informacijos pati - tik tuomet ir pamačiau, kokioje baisingoje sistemoje gyvename.. O iki tol taip pat kaltinau save, kad nesugebu, negabi, trūksta kryptingumo "prasimušti".. O kur? Į chaosą su tralialia pupytėm ir pupiukais, į nepasotinamą vartojimą, pramogas, alkoholį?..

    Džiaugiuosi, kad pasaulis bunda, kad lietuviai bunda - pokyčiai jau ant slenksčio, ir jie tikrai bus. Aišku, to bijo visi pripuolę, kaip jie vadina "prie lovio" - gal todėl taip ir vadina, kad tokiais jaučiasi? Greitai sužinosime daugybę šokiruojančių faktų, kurie daug kam atvers akis.

    O tam, kad tai įvyktų greičiau ir pas mus, pritariu tau - turi kiekvienas sugrįžti prie dorovės, kaip kvietė dar Vydūnas: būkime pirmiausia žmoniški! Juk dora - žmogiškumo pirmasis požymis :) ..

    Ačiū, Vytautai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, Vilte,

    Taip iš tiesų tokio pobūdžio temomis filmų vis gausėja ir gausėja- yra netgi galimybė rinktis,kai kada jau nebedomina paviršutines problemas iškeliantys filmai, norisi suvokt vis daugiau ir daugiau. Beje yra dar keli lietuviški filmai nagrinėjantys užkulisines sistemas ir valdymo formas- tai tų pačių lietuvių kurėjų (vienas iš jų gerb. Jaras Valiukėnas).
    filmai "Pirmyn į praeity" ir "Kilpa" (pastarajame beje yra ir interviu su gerb. Aurelijumi Veryga).
    Įdėsiu į šį tinklaraštį skyrelį, kuriame savo nuožiūra sudėsiu įdomesnius tokio pobūdžio filmus.
    Įdomiausias dalykas tame, kad kol kiti juodina tautą, vienas kitus, galbūt visai šalia gyvena niekuo neišsiskiriantys žmonės, kurie suvokia problemas, bet nepaisant to skleidžia pozityvumą ir gyvena tarsi visai kitoje tikrovėje- jiems Lietuva yra pati geriausia šalis pasaulyje (arba geriausia šalis ten , kur jie tuo metu gyvena).
    Tačiau, kartais yra taip jog žmonės skleidžia tiesą, aiškina sąmokslo teorijas, bet nepasako ką daryti, kaipkeistis- tokiu būdu žmogus patenka į dar didesnius spąstus.
    Bet yra ir tikrų autoritetų šiuo atveju- vienas jų David Icke, kuris niekada neragina eiti ir daužyti langų, kelti protestų, tačiau skelbia jog, kai įvyks sąmonės sprogimas ir didžioji dalis žmonių pamatys daugiau nei prieš tai matė- visa sistema grius kaip kortų namelis, niekam nereiks imtis smurto nes ta sistema pranyks taip greit , kaip praeina vasaros audra.
    Šiuo metu iš tikro vyksta keisti dalykai žmonių sąmonėse- didėja atskirtis: palieka arba visiškai miegantys žmonės arba labai išprusę ir atsibudę, bet ko gero po metų dviejų, didžiausią pokyčio jėgą parodys tie, kurie šiuo metu labiausiai miega.
    Kai žmonės nebenori žinoti tiesos čia yra didžiausia vergystės forma. Juk žinodamas nelengvą tiesą gali įvykdyti ir didelius pokyčius.
    Pritariu visiškai Vilte, kai atsiriboji nuo įprastinės informacijos šaltinių- pradedi gyventi tarsi visai kitoje tikrovėje, kurioje visiškai nebe įdoimūs tampa įprastos vergystės atributai: apsipirkimas vardan apsipirkimo, siekis turėti geresnę mašin, namus ar panašiai, nebeįdomios tampa greito atsipalaidavimo formos.
    Pasaulis periena į kitą ciklą, tradicinės vergovės formos nebesuveikia, žmonės pradeda įžvelgti daug giliau ir sąmonės sprogimas visai arti. Vieną gražų rytą nebus jokių protestų, jokių riaušių, tačiau pajusime, kad senosios kvailystės išgaravo į niekur, ir tai nebus naujoji pasaulio tvarka, tai bus naujoji sąmonės, harmonijos ir gerovės tvarka.
    Tokie žmonės kaip Vydūnas spartino sąmonės evoliuciją septynmyliais žingsniais ir tokių žmonių atsiras visada, netgi tamsiausiais laikais, tai neišvengiama. O dorovė tai laisvės sinonimas.

    Ačiū Vilte :) kad apsilankei

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vytautai, kaip smagu bendrauti su bendraminčiu :) . Žinai, dar visai neseniai, kai pradėdavau kalbą šia tema, į mane žiūrėjo kaip į keistuolę (geriausiu atveju). Dabar matau, kad vis daugiau žmonių atsibunda, pamato Tiesą, ir tai džiugina :) .

    O atsibusti nėra taip jau smagu: juk kai melas tampa visuotinai priimtinas, tuomet Tiesa atrodo bauginanti..

    O sistema, kurioje visi gyvenome, iš tiesų yra baisi: vagiamo ne tik materialinės gėrybės, bet ir žmonių dvasinės jėgos - o tie, kurie palūžta dvasiškai, tampa silpni visapusiškai.. Juk godumas yra atėmimas iš kitų, tai gyvenimas kitų sąskaita.

    O taip, pritariu tau, kad vien kalbėti apie problemas yra maža.. Tačiau yra ir kita pusė: pripratinti prie karų, smurto žmonės neįsivaizduoja, kad galimi taikūs sprendimo būdai.

    Ir man Aikas atvėrė akis į daugelį dalykų: apie tai, kad žmogus yra daugiau, nei kūnas ir emocijos, apie tai, kad yra Aukštesnieji Visatos įstatymai, kurių pažeidimai turi tam tikras griežtas ribas..

    Turime prisiminti, kad Kūrėjas yra Meilė, o Meilė generuoja Meilę ir Laimę, O Laimę - Laimę ir Harmoniją. Koks gali būti smurtas Harmonijoje?..

    Todėl tikrai viskas priklauso nuo VISŲ žmonių, nuo jų pasirinkimo - evoliucionuoti ar degraduoti kartu su išeinančia sistema. Viskas paprasta: jei išeini iš Moralės ir Dorovės zonos, kuri yra Visatos Įstatymas, patenki į rizikos ir degradacijos zoną.. Čia arba-arba, nėra: ir ten-ir ten..

    Viskas į gera. Žinau, kad bus gerai, tiesiog dabar visi turi aiškiai pamatyti - KO turi atsisakyti, todėl visos "drumzlės" atsidūrė paviršiuje..

    Labai įdomu su tavimi diskutuoti, Vytautai. Sunku ir sustoti :)... Ačiū ir gražios dienos!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man taip pat smagu Vilte :)
    Žmonės vis mažiau mąsto pagal standartus ir kągi mūsų keistuolių ratas vis didėja ir didėja, tuo galima pasidžiaugti.
    Žinoma nėra labai smagu kai kiti siūlo išsimiegoti ir "nebešnėkėti niekų"- tačiau neverta kaltinti tų žmonių, jiegi gyvena tikrų tikriausioje matricoje: dirba, miega, valgo biurgerius, vakare gerdami alų žiūri žinias, kurios visai nepanašios į žinias, kitaip sakant arba dirba arba vartoja, susimąstymui gi nebelieka laiko, o kai šauna kokia keistesnė mintis į galvą jie bando tai gydyti alkoholiu ir televizoriumi- tikrų tikriausi biorobotai.
    taip pats pirmasis atsibudimo žingsnis skausmingas, bet toliau jau norisi vis daugiau ir daugiau sužinot.
    Beje iškreipta istorija prisideda prie smurto propagavimo, visa oficialioji istorija yra vien karai, tamsieji amžiai ir t.t. Ir labai daug gero yra tiesiog nutylima. Jei nuolat sakysi žmogui, kad jis nusikaltėlis- jis ir virs nusikaltėliu-tokia dabartinė istorijos paskirtis ir tik ieškantys atranda daugiau :)
    Taip Meilė garantuoja daugėjimą ir plėtimąsi, žydėjimą ir augimą. Užtenka vien pažvelgti į visatą: didžiojo sprogimo teoriją- viskas visatoje linkę plisti daugėti ir siųsti signalą atgal į pirminį tašką (Meilė). Gi visą kas bloga linkstama aiškinti tuo jog visata prieina lūžio tašką ir vėl traukiasi, tačiau kiek tame tiesos niekas nežino. Visatoje visgi matosi tik plėtimąsis, os siaurėjimas ir susinaikinimas išimtinai tik žmonių "privilegija" Klausimas iškyla tik vienas iš kur atsirado šis virusas žmonių protuose?
    Visu šimtu procentu pritariu, jog visata nėra tokia pragamatiška kaip žmonės todėl joje daugiau kraštutinumų: arba renkiesi blogąjį arba gerąjį kelią kito nebūna, tik žmonės linkę mąstyti jog galima būti truputį blogam ir truputį geram. Šioje vietoje mus suklaidina inercija jei elgiamės visą laiką blogai ir štai vieną kart pradėjome elgtis gerai- mes jau pasikeitėme, tik blogio šleifas vis dar inertiškai velkasi paskui mus.
    Taip manau, kad tos drumzlės iškyla prieš pat rimtas, didžiules permainas. Sistema desperatiškai bando išsilaikyti todėl dabar mes matome visą jos nuožmumą, sistema panikuoja ir išsitraukia didžiausius savo ginklus- o tai jau jos žlugimo požymis, nes stipresnių ginklų jau nebėra ir kaip žinia tamsiausia valanda būna prieš pat saulėtekį :)

    Ačiū tau Vilte :) man irgi su tavimi įdomu diskutuot, manau šia tema labai daug rasime bendro :)
    Gražaus tau savaitgalio :)

    AtsakytiPanaikinti